Het gemeentebestuur zoekt vrijwillige kunstenaars in alle soorten en maten om kinderen te prikkelen met hun passie tijdens de Jeugdboekenmaand op woensdag 11 maart 2020 van 14 tot 16 uur in de bib van Kasterlee.

Kan jij kinderen prikkelen voor dans, theater, zang, beeldende kunst, film, literatuur of architectuur? Organiseer een workshop, stel je kunstwerken tentoon, treedt op, demonstreer of vertel.

Je kan zowel als individu, vereniging of organisatie meewerken. Voorwaarde is dat je jouw eigen activiteit gratis organiseert binnen het thema en op maat van kinderen van de 1ste en 2de graad lager onderwijs. In ruil voor het delen van jouw enthousiasme worden je onkosten terugbetaald. Het gemeentebestuur stelt een plek in de bibliotheek ter beschikking om je ding te doen, organiseert de inschrijvingen en voert promotie.

Geïnteresseerden kunnen zich tot 31 oktober melden bij de cultuurdienst via cultuur@kasterlee.be met vermelding van de contactgegevens en een korte omschrijving van de kunstzinnige activiteit die ze willen aanbieden.

'Ik weet dat heel wat Kasterleenaren over creatief talent beschikken. Ik hoop dan ook dat vele kunstenaars zich kandidaat stellen zodat we tijdens de Jeugdboekenmaand de fantasie van onze kinderen kunnen aanwakkeren,' wenst schepen van cultuur Guy Van de Perre (CD&V).

De Jeugdboekenmaand is een campagne voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Tijdens deze maand wil Iedereen Leest aandacht vragen voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod.

Elk jaar staat er een ander thema centraal. In 2020 staat de Jeugdboekenmaand in het teken van 'kunst'.